Hallo, wij zijn Mieke en Matthias

Sinds 2016 werken we aan deze reisblog, Pack to life. Want elke keer we onze rugzak pakken, voelen we dat we leven!

We vinden het superleuk om onze reizen en ervaring te documenteren en te delen met gelijkgezinde reizigers.

featured image packtolife about us mieke matthias

Wie is Pack to life?

who is mieke from pack to life

Mieke

Mijn eerste reisherinneringen komen uit Zwitserland. Toen ik 6 jaar oud was, kreeg ik de "reismicrobe" te pakken, dankzij mijn ouders. Al snel breidde ik mijn horizonten uit, van buurlanden naar andere continenten. Tijdens onze wereldreis in 2016 ontdekte ik mijn passie voor het schrijven van informatieve reisverhalen en het delen van onze kennis en ervaringen met andere gelijkgestemde reizigers. Wat ik het leukste vind aan reizen? Dat de tijd lijkt te vertragen, omdat je zoveel dingen ziet op een dag.

who is matthias from pack to life

Matthias

Ik ben opgegroeid in een landelijke gemeente, tussen eindeloze groene velden en kabbelende beekjes. Vermoedelijk kom hier mijn liefde voor de natuur vandaan. Mijn moeder zegt altijd dat ik een enthousiast en nieuwsgierig kind was. En dat ben ik nog steeds! Nieuwe dingen leren en ontdekken is wat ik het liefste doe. Van websites maken tot reizen plannen, van foto's maken tot video's monteren. Ik ben in mijn nopjes iedere keer ik iets nieuw leer of ervaar. Wat ik het leukste vind aan reizen? Het verruimt je wereldbeeld!

What's in a name - where does the name pack to life comes from

Wat betekent onze naam?

Ergens in een gezellig café in Laos keek Matthias naar onze fototas en besefte dat de rugzak niet alleen diende om onze spullen te dragen. Het is een rugzak die onze reizen tot leven brengt. 

En dan is het moment waarop we besloten om onze reisblog ‘Pack to life’ te noemen. Voor ons betekenen die woorden heel wat: het idee dat een rugzak het potentieel heeft om zoveel uitzonderlijke reiservaringen te bieden. 

Elke keer we onze rugzak pakken, voelen we dat we leven! 

Vaak gestelde vragen

Leven jullie van jullie reisblog?

Nee, we werken allebei voltijds. Mieke werkt bij de Vlaamse overheid en Matthias is hoofdverpleegkundige op een oncologisch dagziekenhuis. Maar met deze voltijdse jobs plannen wij onze vakantie nauwgezet, zodat we zo vaak als mogelijk nieuwe plaatsen kunnen ontdekken. En tussen lange vakantieperiodes in, hebben we nog eens plezier door onze ervaringen te delen op deze reisblog. 

Wat is jullie reisstijl?

Er bestaat geen twijfel over dat we onafhankelijke reizigers zijn! We verkiezen om plaatsen te ontdekken op ons eigen tempo. Omdat we veel reizen, zijn onze reizen (meestal) budgetvriendelijk: we prefereren zeker en vast een gezellige B&B of een kampeerplaats boven een luxe hotel.     

Wat is jullie favoriete bestemming?

Dat is een moeilijke vraag! Naar onze mening heeft elk land of elke regio altijd wel iets uniek te bieden. En hoe kan je hier op antwoorden, als je nog niet alles hebt gezien? Voorlopig is Mieke haar favoriet Oman. Voor Matthias is dat Chili, met z’n diverse en meest prachtige landschappen! 

Wat is jullie camera materiaal?

Omdat we graag foto’s en video’s maken, hebben we de afgelopen jaren sterk in ons camera materiaal geïnvesteerd

Volg onze verhalen

Klik op de afbeelding om te zien waar we momenteel zijn!